WHISKYDOCK Met één filiaal door heel Nederland
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
De tijd van het alleen als shot achterover slaan van Tequila behoort tot de verleden tijd. Ook Tequila de schuld geven van een kater de volgende dag zegt vaak meer over de drinker dan over de Tequila: Misschien iets te hard met het hoofd achterover geslagen? Zoals Cognac en Malt-Whisky kent ook Tequila een aantal uitmuntende distillaten welke in verschillende groepen uiteen te zetten zijn:

Blanco is de originele niet gelagerde Tequila variant die het meest fris is en waarin de smaak van de originele Agave het best te herkennen is. Wordt ook wel aangeduid als Silver.

Reposado is de Tequila variant die tussen de twee- en elf maanden op eiken wordt gelagerd. Hierdoor ontstaan wat tonen van vanille.

Añejo wat vrij vertaald "Oud" betekend krijgt een lagering van minimaal één jaar met een wettelijk maximum van vijf jaren. Dit omdat het eiken dan teveel invloed krijgt op het karakter van de agave.

Mezcal is simpelweg geen Tequila omdat deze in de staat Oaxaca in het zuiden van Mexico wordt geproduceerd. Traditioneel wordt deze met een worm op de markt gebracht, een commercieel concept bedacht in de jaren '40.

Sotol is een distillaat van wilde agave die in de bergen van Chihuahua woestijn groeien. Gelagerd in eiken vaten en op de markt gebracht als reposado.


Slijterij Leiden verkoopt naast de standaard Tequila Silver en Tequila Gold meerdere en betere varianten zoals Tequila Reposado en Tequila Añejo. Grote merken zoals Sauza en Jose Cuervo hebben naast hun standaard tequila zeker een aantal paradepaardjes in hun assortiment die bij Drankenhandel Leiden HetGemakVan zijn te bestellen. Daarnaast verkoopt Wijnhandel Jan Toet merken als Patrón, Don Julio en Aha Toro Tequila. Stuk voor stuk kwaliteits tequila's die zeker de moeite waard zijn eens te proberen.
Veel plezier op www.slijterijleiden.nl
Marcel Toet,
Liquorist van de Wijnacademie


Over ons

Naast onze webshop beschikken
wij over een fysieke winkel:
Wijnhandel Jan Toet
Diamantplein 1
2332 HR  LEIDEN
071-5764907

Follow us on Facebook

Alle bedragen zijn inclusief btw